Vallhamra Tidning

Vi är bäst

Olika slags spel

Det finns många spel som många gillar jag ska göra en lista om vilka spel jag gillar.

Overwatch

Overwatch är ett strategi spel, lagspel och first person shooter spel som har 23 spel karaktärer. Det finns roller som defense och offense, defense är gubbar som är bra på att försvara. Offense är gubbar som är bra på att attackera en annans bas (det är slumpat vad man blir, om man ska attackera eller att försvara. Det finns olika roller man kan vara en:

Tank: En av dem är Zarya.

Support: En av dem är Mercy.

Defense: En av dem Junkrat

Offense: En av dem är  Reaper

I spelet nämns det att vissa gubbar är bra på att ”flanka”. Flanka betyder att gå bakom fienden och skapa kaos, då tycker jag att Genji är en bra gubbe att köra.

 

League of Legends

League of Legends är ett spel som jag ofta kör med mina kompisar, spelet är ett strategi spel, third person shooter spel och ett moba (multiplayer online battle arena) spel.

I league of legends finns det 134 gubbar, 73 gubbar är melee (slår) och 61 gubbar är ranged (skjuter)

Spelet handlar om att ta ner fiendens nexus (bas). I mappen finns det 11 turrets (torn), 3 inhibitors och 1 nexus.

När man spelar kan man gå in i jungle (djungeln) där kan man se olika monster bl.a. dragon och baron är dem största monsterna i ”jungeln”.

Man kan gå olika ”lanes” (rader) lanes är rader där man går olika gubbar på olika sätt. Alla roller som går är adc (attack damage carry), support, top, mid och jungle. Jungle, top och support går oftast melee. Mid och adc är oftast ranged, support och top kan också vara ranged.

 

Clash Royale

Clash royale är ett strategi, ett moba spel.

Det finns kort som: Giant, Witch och Skeleton army. Giant är en jätte. Witch är en häxa som spawnar skelett (3 i taget och 6 max). Skeleton army är en arme av skelett.

Clash Royale har ungefär samma gubbar som i Clash of Clans. Clash Royale har nu 10 olika banor som man måste klara. Den första är Goblin Stadium och den sista är Legendary Arena. Den nyaste banan är Jungle Arena.

Om man vill sätta ut sina kort så behövs elixir. Elixir är det som gör så du kan sätta ut dina kort. Det är som bensin i en bil, om inte bilen har bensin kan den inte köra. Om man inte har elixir kan man inte sätta ut korten.

 

« »

© 2018 Vallhamra Tidning. Tema av Anders Norén.