Vallhamra Tidning

Vi är bäst

Segelreportage

Klaras OS-satsning

Klara Wester satsar just nu på OS, såhär säger hon om det                                                 -Jag har inte satsat OS förut och därför så satsar vi 8 år på OS. Det första året, alltså 2020 så gör vi en rimlig målbild och bara tränar det året, men vi satsar guld 2024 och tror att det kommer att gå riktigt bra båda åren.   

Klara brann inte för seglingen

Klara är född och uppväxt i partille, hon började segla vid en ganska ung ålder, för att hennes pappa seglade väldigt mycket. När hon började segla så brann hon inte för det, Klara tyckte inte att det var så kul, men hennes pappa sa att det skulle bli roligare, så hon fortsatte kämpa tills där hon är idag. Klara började tycka att det var kul när hon fick nya kompisar. Nu så seglar hon så mycket att hon slutade jobba och bestämde sig för att segling skulle bli hennes nya jobb. Hon seglar väldigt många dagar i veckan, men det varierar från vecka till vecka. Ibland seglar hon tävlingar.

OS-satsning

Klara Wester och hennes kompis Rebecca Netzler satsar os tillsammans i en båt som heter 49:er fx

Bildresultat för klara wester segling

Klara har aldrig varit med i OS förut, så det blir första gången detta året.

såhär säger Klara:
-Det var os i sommar, men eftersom vi fortfarande är ganska så unga så ville vi inte vara med på det för vi är fortfarande juniorer. Innan vi seglar OS så ska vi ta oss upp till en högre nivå

Bildresultat för klara wester os

Klara hade inte en tanke på att ha segling som jobb när hon var liten, hon ville bli massa andra saker förutom just det. Klara ville bli delfinuppfödare, chef och polis.

Så när ni ser på OS 2020 håll utkik efter en 49:er fx, det kanske är just den båten Klara sitter i.

Av: Linnea Berg.

»

© 2018 Vallhamra Tidning. Tema av Anders Norén.